Sivut

31.3.2010

Koukussa


Siivoilin hieman kaappeja. Kevään ja lisääntyvän valon vaikutusta arvatenkin. Tein samalla inventaariota kankaista ja langoista. Muun muassa ryijykokeiluista on kertynyt lukemattomia pieniä lankanyttösiä, joita ei raaski oikein pois laittaa, mutta ei niistä mitään suurtakaan synny. Isoäidin neliöt ovat pelastus näille langoille ja olenkin nyt virkkaillut niitä ahkeraan.
Tämä neliö on hieman sovellettu versio siitä perinteisestä, sillä tyynyä minä näistä lappusista olen suunnitellut. Perinteinen isoäidin neliö oli mielestäni tyyny-tarkoitukseen hieman liian reikäinen. Langoissa on paljon murretun sinisen eri sävyjä. Niihin olen yhdistellyt violettia, vihreää, oranssia ja ruskeaakin. Vihreän ja oranssin langan olen joskus värjännyt itse sipulinkuorilla. Reunat virkkailen puhtaanvalkoisella, joka yhdistää väripölpyrät suloiseksi kokonaisuudeksi.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi, mikä värikimara. Ihania!
-elli-

Soile kirjoitti...

Näyttää tosi kivalle, hienoja väriyhdistelmiä!

TeSa kirjoitti...

Kauniita lappusia, harmooniset värit.

Mira kirjoitti...

Kauniita lappusia! Tuosta sipulivärjäyksestä haluaisin kysyä, oon itsekin sitä tässä hieman suunnitellut tekeväni. Tarviiko siihen mitään muuta kuin ihan vain sipulin kuoria, esim. jotain kemikaalia? Entä millainen on vesi-sipuli-villa-suhde ja keittoaika?
Kehräsin pari viikkoa sitten itse lankaa ja nyt haluaisin kokeilla värjätä sitä :)

Faline kirjoitti...

Ihanan keväisiä neliöitä.:)

Ninuska kirjoitti...

Elli, Soile, TeSa ja Faline: Virkkausinnostus on nyt iskenyt ja kaipaan värejä ympärilleni :)

Mira: Kasvivärjäyksen aluksi villalangat puretetaan eli ts. käsitellään kemikaalilla, että kasviväri tarttuu paremmin kuituun. Meillä oli koululla käytössä alunaa ja viimeisessä huuteluvedessä käytimme vielä etikkaa.

Kannattaa tutustua kasvivärjäykseen netissä, tai kirjallisuudessa. Saat esimerkiksi tietoa, mistä ko. kemikaaleja saa ja muutenkin tietoa väreistä ja värjäysajoista. Kasvivärjäys on mukavaa ja palkitsevaa puuhaa. Mutta kannattaa tehdä hyvin ilmastoidussa tilassa, sillä haju on aika karsea ;)

Maija kirjoitti...

Ihania!

Kehittelitkö tuon neliön itse? Nuo värit <3

Muistan, kun koulussa kokeilimme kasvisärejä kankaanpainannassa. Se haju oli tosiaan aika karsea, varsinkin kun liedellä oli sieniä ja juuria ja ties mitä. Yhh! Mutta lopputulos palkitsee.

Anne kirjoitti...

Kauniita neliöitä ihanissa väreissä!

Katsula kirjoitti...

Kauniita neliöitä!

Serayna kirjoitti...

Ihanan herkät värit! Blogissani on muuten jotain sinulle:)

Ninuska kirjoitti...

Maija: Olen löytänyt neliön ohjeen joskus netistä. Tässä on yksi englanninkielinen linkki: http://www.yvestown.com/archive/making/

Anne ja Katsula: Kiitos teille!

Serayna: Olen niin otettu tästä tunnustuksesta. Kiitos sinulle!

studio-sirkkis kirjoitti...

Suloisia ovat nuo keväiset neliöt ja valkoinen reunus jotenki raikastaa.

Outi kirjoitti...

Olen ehdottomasti samaa mieltä: kokonaisuus on suloinen.Tuo valkoinen sopii niin hyvin!

Mervi kirjoitti...

Itsekin tekisin mielelläni langan lopuista jotain tällaisia neliöitä, mutta kauhistuttaa lankojen päättely. Oletko ratkaissut sen jotenkin, ettei tarttisi jokaisen värin vaihdon jälkeen ottaa neulaa ja päätellä?

Ninuska kirjoitti...

Studio-sirkkis ja Outi: Mukava kuulla, että olette tekin tykästyneet.

Mervi: Ikävä kyllä minulla ei ole lankojen päättelyyn mitään taikatemppua. Päättelen itse jokaisen langan neulalla, mutta teen sitä heti muutaman uuden lappusen valmistuttua, niin urakka ei tunnu niin suurelta.

virkattu lintu kirjoitti...

Ihania neliöitä!

Minulla on ollut tapana virkkailla lankaa vaihtaessa langanpäät silmukoiden sisään. Solmin ensin langanpäät yhteen ja jätän pätkät sitten "lepäämään" kerroksen päälle. Ja sitten vaan virkkaillaan niiden yli. Joskus käytän kyllä neulaakin... Riippuu vähän työstä kumpi tuntuu kätevämmältä systeemiltä.

Ninuska kirjoitti...

Virkattu lintu: Minäkin kyllä virkkaan uuden langan silmukoiden sisään, mutta silti päättelen kaikki langat vielä neulalla... ihan varmuuden vuoksi :)

Satu kirjoitti...

Upean värisiä ruutuja. Koetan tutkailla kuvaa ja ratkaista, miten ne teit :)
Mukavaa Pääsiäistä.

Ninuska kirjoitti...

Satu: Laitoin jo ylempänä linkin, josta löydät neliöiden englannin kielisen ohjeen.

http://www.yvestown.com/archive/making/

Hyvää pääsiäistä sinullekin!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania isoäidin neliöitä ja kivoja värejä.
T. Pau =)

sanna kirjoitti...

Kivoja hiukan erilaisia neliöitä, sopii loistavsti lankajämien hyötykäyttäöön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...