Sivut

11.4.2010

Juuret

Olen viime viikkoina lumoutunut vanhoista valokuvista. Uppoutunut niiden maailmaan, oman sukuni henkilöihin ja tarinoihin. Syynä tähän on mummun syntymäpäivä. Kunnioitettavat 90-vuotta tulee täyteen ja juhlistamme päivää suvun kesken. Halusin koota mummun elämästä sähköisen diaesityksen juhlaa varten. Se on minun lahjani hänelle.
On ollut ihmeellistä kurkistaa kuvien kautta historiaan, joka on tapahtunut tutuille ihmiselle kauan ennen minua. Kuinka vaikeankin arjen keskellä on muistettu nauttia elämän pienistä iloista. Kaupunkireissullekin on laitettu parhaimmat päälle ja päivän kunniaksi on käyty vielä valokuvassa. Mummu on ollut nuorena erittäin kaunis nainen, muuta en voi todeta. Hiukset ovat olleet selkään asti ja hän kietoi ne letille päänsä ympäri. Vieläkään näitä hiuksia ei ole leikattu lyhyeksi, sillä ne ovat hänen kruununsa.

7 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Kaunis lahjaidea! Mielennpainuva todella. Vanhojen kuvien lumo on vahva. Itse pyörin sukututkimuspapereiden kanssa koneen ääressä pikkutunneille saakka taas.

Jenni kirjoitti...

Hyvältä näyttää. Toivottavasti saat valmiiksi ennen pileitä :)Saisiko sulta sitten toukokuussa vielä yksityistä tukiopetusta etsyn käytöstä. Jos silloin saisin niitä tuoteita sinne laitettua..?? :)

studio-sirkkis kirjoitti...

Onnea , on ihanaa omistaa noinkin iäkäs mummo. Vanhoissa valokuvissa on todellista historiaa sinulle. Taltioi tiedot kuvien henkilöistä niin seuraavatkin sukupolvet voi tutustua heihin.

Ninuska kirjoitti...

Thilda: Sukututkimus olisi todella mielenkiintoista. Se varmasti vaatii aikaa, mutta nykyisin on paljon tietoa jo sähköisestikin mikä varmasti osittain helpottaa työtä. Ystäväni suku periytyy Ranskan kuninkaan äpärästä, joten tiedä mitä vielä oman suvun taustasta löytyisi ;) Onnea urakkaasi!

Jenni: Tottakai saat tukiopetusta. Katsotaan sitten ajan kanssa yhdessä :)

Studio-sirkkis: Meidän mummo on teräsmummo. Asuu vielä itsenäisesti kotonaan. Ajattelinkin säilyttää kuvat ja sähköisen diaesityksen hyvässä tallessa, niin tulevatkin sukupolvet saavat nähdä juurensa :)

Ellimelli kirjoitti...

Sukututkimus ja oman suvun historia on todellakin mielenkiintoista! Hassu yhteensattuma, sillä juuri eilen illalla kaivelin esiin omat tutkimukseni ja ajattelin taas pitkän-pitkän ajan jälkeen sitä taas ruveta jatkamaan. Aikaa siihen menee kyllä ihan hirveän paljon.

Minun suvussani on vaan ihan tavallisia jyväjemmareita, mutta ei se tee asiaa yhtään vähemmän mielenkiintoiseksi :-). Päinvastoin oikeastaan - tiedän konkreettisen paikan, jossa sukuni on asunut satoja vuosia. Se paikka on minulle erittäin merkittävä.

Todella tärkeää olisi, että joku kirjoittaisi jälkipolvillekin muistiin vanhoja asioita, niitäkin joita ei esim. kirkonkirjoista löydy. Haastattele mummoasi vielä, kun voit!!!

No nii... tämä on aihe, josta innostun aina :-).

Ninuska kirjoitti...

Ellimelli: Tottakai oman suvun tarinat kiinnostavat aina.. sillä itsekin varmasti polveudun ihan maanviljelijöistä. Mutta ne kaikki tarinat ovat niin mukaansa tempaavia ja olen usein kuunnellut mummun tarinointia, mitä tapahtuikaan ennenvanhaan. Kirjoitin jopa aikoinaan pienen tutkielman kouluun isovanhempien nuoruudesta ja ajasta ennen minua. Siinä on tallessa monia asioita tulevillekin polville.

Tietenkin valokuvat tekevät asiasta aina mielenkiintoisemman, kun ihmisillä on kasvot. Harmi vaan, ettei kuvallista materiaalia ole kuin vajaa sata vuotta taaksepäin. Mutta kyllä minuakin sukututkimus todella kiinnostaa ja tiedä milloin olen itsekin innokkaana tutkimassa kirkonkirjoja.

Regret kirjoitti...

Mummusi varmasti ilahtuu paljon lahjastasi :) Hieno idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...