Sivut

20.5.2010

Kurkistus asuntomessuille


Tekstiilimuotoilijan opinnot alkavat olla loppusuoralla. Samalla saamme pikkuhiljaa päätökseen projektin, jonka parissa olemme työskennelleet viimeiset 1,5 vuotta. Ensi kesän asuntomessut järjestetään Kuopiossa ja me tekstiilimuotoilun opiskelijat saimme hienon mahdollisuuden päästä näyttämään taitojamme. Olemme suunnitelleet ja valmistaneet kaupunginjohtajan talon tekstiilit. Minä sain kunnian suunnitella olohuoneeseen kookkaan modernin ryijyn, jonka suunnitteluprosessista kerroinkin viime syksynä.
Puolukkapolku-ryijyn inspiraation lähteenä oli sammalmättäiden runsaus ja kuinka ne loistavat punaisenaan puolukoita. Hehkuvan punainen ryijy kuvaa puolukoiden ryöppyä sammalmättäillä, joiden väliin poimiessa muodostuu polku. Ryijyssä polku muodostuu kahden osan välisestä, muotoon kudotusta raosta. Tekstiiliteos valmistui jo viime jouluna, kun luokkakaverini valmistivat sen kurssityönään. Itse viimeistelin ryijyä reilun viikon ja tottahan se on, jossain vaiheessa viimeistely oli lopetettava, koska hiottavaa riittää loputtomiin... ainakin näin pilkunviilaaja-suunnittelijan silmin.
Tänään meillä olikin kiirus päivä, sillä asettelimme tekstiilit taloon esille ja somistimme tilaa lehtikuvauksia varten. Deko -lehti tuli tekemään kesän asuntomessuliitettä ja täytyy myöntää, että tämä kaikki on ihan hämmentävää. Projektin puitteissa olen ollut jopa radiohaastattelussa... hassua. Mutta tässä hieman tunnelmia Talo Parosesta ja maistiaisia opiskelijoiden suunnittelemista tekstiileistä. Ja kaikki ensi kesänä kipin kapin Kuopion Saaristokaupunkiin ihastelemaan sisustus- ja rakennusrintaman tämän hetkisiä tuulia.

14 kommenttia:

Anioni kirjoitti...

Onneksi olkoon hienosta tilaisuudesta! Kauniita tekstiilejä kuvissa. Ryijysi värit ovat kyllä minun makuuni. En tiedä pääsenkö Kuopioon käymään, mutta Deko pitää ainakin ostaa ja ihailla :)

Sirisan kirjoitti...

Tosi kaunis ryijy! Minun makuuni!

Ja kaikki nuo muutkin tekstiilit sopivat sisustukseen kuin nenä päähän.

Onnea, onnea, koko porukalle!

studio-sirkkis kirjoitti...

Ryijy on upea ja lämmin väri kuin kaunis ajatus syksyn ihanista marjoista. Minä käyn katsomassa Kuopiossa miltä tuo sinun työsi näyttää livenä. Muutkin tekstiilit ovat mukavia. Onnittelut teille kaikille saamastanne upeasta tilaisuudesta ☼

Ellimelli kirjoitti...

Puolukkapolku kelpaisi myös minun seinälleni. Sopisi väreiltäänkin meidän olohuoneeseen :-).

Hienolta näyttää kokonaisuudessaan, onnittelut teille. Jätskipuikkotyyny on hauska.

Regret kirjoitti...

Ihania tekstiilejä ja tuo ryijykin on aivan upea. Onnittelut ainutlaatuisesta tilaisuudesta! Pitääkin käydä kesällä vierailemassa ja katsomassa miltä näyttää livenä :) Millä aikavälillä nuo messut ovat?

Eija kirjoitti...

Ryijy on tosi kaunis, väri on siinä niin mahtava:) Onnittelut teille kaikille!

Ninuska kirjoitti...

Anioni: Kyllä, ainakin Deko ostoksille, jos ei pääse paikan päälle.

Sirisan ja Eija: Kiitos!

Studio-Sirkkis ja Regret: Mukava kuulla, että olette menossa. Ryijyä on todella hankala kuvata, että saa värit loistamaan niin kuin luonnossa. Ja tuntuu, että se on valokuvissa kuin varjo vain.

Ellimelli: Jätskipuikko-tyyny on perheen 4-vuotiaan tyttären huoneessa. Se on kyllä söpö.

ColibriDreams kirjoitti...

Ryijy on todella kaunis! Ja noista muistakin tekstiileistä tykkään.

Ninuska kirjoitti...

ColibriDreams: Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Ryijy on upea! Toivottavasti pääsen käymään kesällä messuilla. Loma ainakin on elokuun alusta, joten eikös ne messut ole elokuulle?
-elli-

minde kirjoitti...

Onnea paljon ison projektin loppuunsaamisesta :) me olemmekin luokkamme kanssa ihastelleet noita aina koululla, varsinkin tuota ryijyä :) ja onnea työpaikasta! olisi mahtavaa kuulla miten kaikille teidän luokkalaisillenne käy nyt valmistumisen jälkeen, tulkaa kertomaan vaikka kahden vuoden päästä ennenkuin me valmistumme :) toivottavasti muuten voimme seurata teitä esim blogien kautta.

ullapulla(villan tahtiin) kirjoitti...

tuo ryijy on I-H-A-N-A!!!! Nuo värit on jotenkin niin herkulliset, alkoi ihan tekemään oikein kirpeitä puolukoita mieli! =) Ja onnea töiden saannin johdosta tottakai!

Ninuska kirjoitti...

Minde: Kiitos onnitteluista... ja mukava kuulla, että tekin olette tykänneet ryijystä. Olihan se hieno projekti. Toivon kovasti teillekin vastaavanlaisia. Ja ainakin näin blogin kautta lupaan kertoilla kuulumisia, joten ollaanhan yhteydessä.

Ullapulla: Kiitos! Ryijyn värit ovat luonnossa vielä hehkuvammat. Mielestäni onnistuimme löytämään juuri oikeat, puolukkamaiset sävyt.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa Ninuska, oikein paljon Onnea!!! <3
-Maikki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...