Sivut

17.5.2011

Viherpiiperrystä
Kynnen aluset ovat multaiset. Olen viime päivinä vaalinut taimiani ja siirrellyt yrttien pistokkaita omiin astioihinsa kasvamaan. Basilikassa on jo selkeä yrtille ominainen tuoksu, varsinkin kun niitä suihkuttelee  vedellä. Meillä on äidin kanssa oikea vihertaivas huvimajassa, jossa tulevan kesän kukat ja muut kasvit odottelevat ilmojen lämpenemistä. Myös kasvihuoneeni on nyt valmis ja seuraavaksi täytyy ostaa tomaattien, kurkkujen ja kurpitsojen taimet. Olen menossa ylihuomenna kuuntelemaan ammattilaisen vinkkejä siitä, kuinka aloittaa kasvihuone-harrastus. Keräsin myös nokkosenalkuja talteen ja leivoin ensimmäiset vihertävät sämpylät.

12 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Nokkonen on terveyden mahtiaine. Hiukset kasvaa ovat kiiltäviä. Rautaa ja hirveesti kivennäisiä saa siitä. Kestää kuumennusta hyvin . Kannattaa harrastaa joka päivä. 1 rkl kuivattuna ruokaan tai teehen. Kiitos korviksista ihanat ♥

Ninuska kirjoitti...

Sirkkis: Mä soseutin nokkoset keitinveden kanssa ja pakastin mössön jääpalamuotteihin. Näin on helppo sulattaa palanen esim. taikinoihin.

Anna-Kaisa kirjoitti...

Ihan alkaa omia multasormia syyhyttää, kun katselee näitä kuvia. Onneksi parin päivän päästä on muutto kesäksi vihreämmille seuduille :)

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi mikä kasvihuone! Itsehän olen jo suunnitellut kekkilä-kasvihuonetta porukoille, kunhan talo valmistuu... :)Mullakin basilikat hyvin jo kasvaa keittiön ikkunalla, kun vaan raaskisi harventaa ja laittaa isompiin purkkeihin..

Peurankello kirjoitti...

Oi ihanuutta:) Olen vaan hieman kade;)

Peurankello kirjoitti...

Äitimuorin tapana on saunassa kuivattaa nokkosta. Pitkin talvea sitten lisää lisää kaikkeen:)

Mari kirjoitti...

Oi miten hieno kasvihuone! Mullakin on sellainen haaveissa;)

Ninuska kirjoitti...

Anna-Kaisa: Sinun muuttosuunnitelmasi kuulostavat oikein kesäisiltä :)

Jenny: Piti ihan googlettaa mikäs se olikaan tämä kekkilä-kasvihuone ja sitten muistin, ett mehän on vierailtu tällaisessa. Se on kyllä ihana.

Peurankello: Tuo kuivattaminen on varmasti paras tapa säilöä nokkosta, ja ajattelin itsekin kokeilla talvea varten. Nyt vaan pakastin sitä näppärästi.

Mari: Kyllä minä olen niin tyytyväinen tähän ja jospa ne tomaatitkin tykkäävät.

Emma kirjoitti...

Hei kerrohan vielä nokkossämpylöitten ohje. Löysin palstalta nokkosia, ja aattelin ottaa ne talteen.

Ninuska kirjoitti...

Emma: Otin ohjeen sämpyläjauhopussin kyljestä... ja lisäsin siihen desin verran pienesssä vesitilkassa keitettyä ja soseutettua nokkosmössöä. Nokkonen maistui juuri sopivasti ja sämpylöistä tuli hyviä.

Ninuska kirjoitti...

Emma: Lisäsin jauhojen joukkoon jonkin verran kauraleseita. Ja joukkoon voi lisätä mitä vaan jauhokaapista löytyy. Mm. kaurahiutaleita tai mysliäkin.

Emma kirjoitti...

Jesh! Kiitti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...