Sivut

13.6.2011

Versailles ♥Matkan kohteisiin kuului myös Versailles, joka sijaitsee noin 15 km Pariisin keskustasta. Hurmaannuin siellä täysin, sillä linna imaisi mukaansa historian pyörteisiin. Versaillesin huikea barokki tyylinen palatsi on yksi Euroopan suurimmista linnoista. ”Aurinkokuningas” Ludvig XIV siirsi vallankäytön keskipisteen pois Pariisin keskustasta Versaillesin vanhaan metsästyslinnaan ja rakennutti sinne hulppean palatsin, jonka ympärille kehittyi vähitellen kokonainen kaupunki. Versailles on tunnettu upeasta puistostaan, joka käsittää noin tuhannen hehtaaria alueen. Itse linnassa on noin 1300 huonetta, joista tunnetuin on Peilisali.

Kaiken prameuden keskellä hellyttävintä oli Marie Antoinetten Petit Trianon. Versaillesin puiston takamailla sijaitsevan linna oli kuningattaren oma pakopaikka hovi jäykkyydelle. Versaillesissa on kuvattu myös 2006 ilmestynyt Sofia Coppolan superihana elokuva Marie Antoinette. Luulenpa, että kaivelen leffan pitkästä aikaa esille ja katson sen taas uusin silmin. Huomasin myös, että koukutuin Ranskan historiaan, taidesuuntauksiin ja keskeisiin henkilöihin, joten täytyykin ottaa pieni historian kertaus ensihätään.

4 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Oi kyllä, Versailles sekä barokki <3 Sekä uusklasismi <3

Olen niiiiin kateellinen! Noh, jonain päivänä :)

sirkkis kirjoitti...

Voi monta niin tosi taidokasta kuvakulmaa. olet hyvä kuvaaja. Ihania katseltavia kaikki

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tajusin, että todellakin M-A elokuva on kuvattu tuolla. Se on yksi suosikeistani. Ihanat kuvat!!
-elli-

Anonyymi kirjoitti...

Voi ihanuus mitä kuvia! Ja nuo maisemat ja tunnelmat, oli varmasti mahti reissu :) Saat kertoilla tarkempia kuulumisia, kun taas törmätään. Ja matkakuume eikun täällä vaan lisääntyy.. :D

-Outi-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...