Sivut

18.11.2012

MessutuliaisiaPerjantaipäivä Tampereen Kädentaidot 2012-messuilla meni sukkelaan ja mukaan lähti niin roppakaupalla ideoita ja inspiraatiota kuin kassikaupalla materiaalejakin. Kävijöitä oli ruuhkaksi asti, kuten aikaisempina vuosina. Oli hienoa huomata kuinka messuvieraat ostivat selkeästi enemmän käsityömateriaaleja sekä -tarvikkeita ja haluavat tehdä tuotteensa itse, vaikka tarjolla oli paljon upeita käsityötuotteitakin. Messuilla oli niin paljon nähtävää, että olisin saanut helposti kulumaan toisenkin päivän. Mutta taisi oma messubudjetti vähän paukkua, joten lähdin tyytyväisin mielin kotiin.

Tässä vielä tiivistetysti itselleni tärkeimmät messukokemukset eli Messujen Top Kuutonen
  • Himmeli mehupilleistä. Olen nähnyt näitä joskus aikaisemmin ja haaveillut tekeväni sellaisen joskus itse. Olkiversiot kun eivät oikein kestä säilytystä. Nähtyäni messuilla mustan pillihimmelin, innostuin siitä niin, että se pääsi to do-listani ykköseksi. Nyt vain mustia mehupillejä metsästämään. Ja mielestäni himmeli voi olla ympärivuotinen koriste eikä pelkästään joulunaikaan kuuluva, niinpä ei haittaa jos omani ei ihan jouluksi valmistukaan.

  • Washi -teipit. Lähdin ensisijaisesti hakemaan näitä messuilta. En ole vielä sortunut verkkokauppojen ihanuuksiin, mutta nyt luulen, että näiden kanssa saattaa lähteä mopo käsistä. Siis huippuja mm. joulukortteihin ja -paketteihin. Lisäksi nämä ovat uudelleen liimautuvia eivätkä tahraa. Ja nettihän pursuaa ideoita.

  • Neulotut joulupallot. Näin näitä jo aiemmin ystävän tekemänä ja ne ovat niin symppiksiä. Messuilla olivat mukana Joulupallot -kirjan tekijät Arne ja Carlos ja heidän joulupallojaan koristavat kauniit perinteiset neulekuviot. Varasinkin jo oman kirjaversioni kirjastosta. Nämä eivät ehkä valmistu vielä täksi jouluksi, mutta tuleehan niitä jouluja jatkossakin.

  • Joulukorttimateriaalit ja -ideat. Tänä vuonna joulukorttini valmistuvat mm. kierrätyskartongista, kuviopapereista ja todennäköisesti Washi teipeistä... lopullinen idea on vielä vähän hakusessa. Jänskättää nähdä kavereiden versiot, sillä taisi usemman kassissa olla samoja materiaaleja.

  • Fiskarsin paperileikkurit. Investoin itselleni piparimallisen leikkurin ja tämä tulee olemaan suuri apu joulukorttien valmistuksessa. Näitäkin oli monia kivoja, mutta maltoin nyt tyytyä tähän yhteen.

  • Neulontamallit. Erityisesti ilahduin siitä, että perinteiset neulemallit ovat säilyneet uutuuksien rinnalla ja sukkia sekä lapasia koristivat kirjoneuletähdet ja -sydämet. Lisäksi helpot ja nopeat tuubihuivit ovat myös tämän talven juttu. En osannut lähteä hifistelemään lankojen suhteen, vaan ostoskassistani löytyi peruslangat kahteen sukkapariin sekä paksuun tuubihuiviin ja virkattuihin lapasiin. Mutta näihin on lupa koskea vasta, kun entiset tekeleet ovat valmiina.

10 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Kivoja messuhankintoja! Meillä on kotona kaksikin himmeliä, ei semmoisia ihan perinteisen mallisia ja muutenkin todella ohuesta oljesta tehtyjä hyvin pieniä. Tommoinen pilleistä tehty voisi olla aikas jees, jos vaan löytäisi tarpeeksi ohuita pillejä.

Nonna kirjoitti...

Ihanuuksia olet ostanut.

Minä näin Moderni Mummola -blogissa sellaisen helpomman himmelin pilleistä, jossa siis oli vain tuollaisia vinokuutioita nauhassa. Sekin näytti kivalta. Ajattelin kokeilla.

Ninuska kirjoitti...

Soile: Meilläkin on ollut semmoinen perinteinen malli ja olen kiikuttanut sen viime vuosina mummolaan, koska meidän joulu on aina siellä. Nyt olisi kiva kokeilla vähän modernimpaa mallia. Saas nähdä löytyykö sellaisia ohuita mustia pillejä mistään kaupasta, sillä minäkään en halua liian paksua.

Nonna: Täytyypäs käydä katsomassa Modernin mummolan versiota. Messuilla on runsaasti himmeleitä tarjolla... eri kokoisia ja eri materiaaleista :)

KahviKaneli kirjoitti...

Nuo "joulupiparisakset" ovat kyllä hienot.

Jeepu kirjoitti...

Ihania juttuja hommailit messuilta! Mua niin harmittaa ku en o vielä koskaan päässy ite messuileen, aina on ollu jotain muuta tai sitte vaa unohtunu koko homma. :( Pakko merkata oikei ISOSTI kalenterii seuraavat messut et yrittää pitää sen viikolopun vapaana.

sirkkis kirjoitti...

Ihania juttuja olet ostanut. Minä jo olen kauan ollut noihin teippeihin teipattuna, ovat tosi käteviä moneen asiaan. Ihania lankoja ja kivat piparisakset.

Ninuska kirjoitti...

KahviKaneli: Paperileikkurit ovat kyllä näppärät. Näin jossain blogissa kivan kuusenkoristenauhan, jota ajattelin myös kokeilla.

Jeepu: Laitahan jo kalenteriin iso merkintä ja puhelimeen muistutus, ettet missaa ensi vuoden messuja. Ne ovat käsityöläisen taivas :)

Sirkkis: Olen nähnyt netissä paljon kivoja juttuja, jotka on koristeltu näillä Washi-teipeillä. Tänne asti olen malttanut pitää niistä näppini erossa, mutta onhan ne kivoja!

JenniH kirjoitti...

Kivat messulöydöt! Itsekin tykkäsin messuista kovasti tänä vuonna. Paljon oli tarjolla lankoja ja myös korttitavaraa. Täytyy yrittää ehtiä tänään tehdä messupäivitys, itselläkin tarttui mukaan kaikkea ihanaa! <3

Anonyymi kirjoitti...

Nice little "treasures" you brought back home...I'm sure you'll make a lot of beautiful things out of them! I find the Fiskars really interesting too...
Lots of pleasure with all that, and have a nice day!

Mimi

Ninuska kirjoitti...

JenniH: Jään innolla odottamaan sinun messutuliais-päivitystäsi. Kiva nähdä mitä sinä löysit :)

Mimi: I thought that those Fiskars scissors could be good help with Christmas cards... and I also going to use those Washi-tapes and recycled papers.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...