Sivut

16.1.2013

Tervetuloa meille!
Vapaapäivänä on mukava kotoilla... varsinkin kun mittari näyttää ulkolukemiksi melkein -20 pakkasastetta. Sukset odottavat valmiina hiihtolenkkejä varten, mutta taitaa jäädä vielä tekemättä kovan pakkasen vuoksi. Nappailin tänään muutamia otoksia meidän olohuoneesta, jossa on nyt uusi matto, sohvapöytä ja muutamia tyynyjäkin. Matto on siis monissa sisustuslehdissä ja -blogeissakin hehkutettu Kodin Ykkösen Pandora-villamatto, jonka suosiosta minulla ei ollut hajuaakaan ennenkuin olin tilaamassa kyseistä mattoa verkkokaupasta. Suuren kysynnän vuoksi se olikin sieltä loppunut, mutta ystävien avustuksella sain tämän ihanuuden itselleni joulutarjouksesta.

Kotimme on 70-luvun pienkerrostalossa, joten kämpän lattiamateriaalit ja ikkunan pielet ovat tyypilliset kyseiselle vuosikymmenelle. Eli keltaista. Ensimmäistä kertaa tässä asunnossa käydessäni olin niin tyrmistynyt niiden hallitsevasta värityksessä, että koko asunto oli jäädä ottamatta. Mutta sen sijainti, muuten siistit pinnat ja ihanan iso lasitettu parveke veivät kuitenkin voiton ja nyt tässä on asusteltu... kappas vaan jo reilut puoli vuotta. Kodin ilme ja sisustus ovat hakeneet vähitellen muotoaan. Ja tästä ne pikkuhiljaa alkavat valmistua. Seinät kaipaavat vielä lisätauluja, ja ajattelinkin teetättää muutamia omista valokuvista eli Ninuska-blogin henkeä myös seinille on luvassa.

Vielä tekstiilimuotoilu-opintojen aikana kotona vallitsivat kirkkaat värit ja kierrätysmateriaalit, kuten retro-kankaat. Värimaailma on nyt siirtynyt pikkuhiljaa selkeämpään, rauhallisempaa ja harmonisempaan. Tällä hetkellä musta-harmaa-valkoinen ovat vallanneet alaa niin sisustustrendeissä kuin meidän kotonakin. Vielä himppasen pinkkiä ja vaaleanpunaista on tehosteena, mutta niitäkin olen pikkuhiljaa vaihtamassa muihin sävyihin. En usko siirtyväni kuitenkaan ihan täysin musta-valkoiseen sävymaailmaan, sillä varmasti kevätaurinko saa taas kaipaamaan taas jotain värejä. Mutta kissaneiti Inkeri ainakin passaa tämän kodin sisustukseen :)

Lisäkuvia kodin muilta kulmilta on luvassa myöhemmin.


10 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Kaunis selkeä on kotisi ja kyllä teillä on hyvä siellä asustaa . Kissa-neito on kuin tilauksena kotisi väreihin.

Ninuska kirjoitti...

Sirkkis - Kyllä meillä on hyvä koti... kun vain saisi mielenkin rauhoittumaan :)

AnuElina kirjoitti...

Kaunista ja rauhallista. Muistakin kotisi "nurkista" olisi kiva nähdä vilauksia. Terveiset ihanalle Inkerille!

Anne B. kirjoitti...

Kiitos kutsusta! :)

Toi matto on kyllä kivan näköinen. Ja samoin valaisin, onko se tehty muovista vai paperista?

Kuvittelin että turkoosi olisi ollut tehostevärinä ihan blogin perusteella. Muutenkin ilme on graafisempi kuin kuvittelin. Jännä miten muodostaa mielikuvan jonkun kodista ihan tiedostamatta blogia lukiessa. :)

Sinulla on kaunis koti, sekä mielikuvitukseni luoma koti että sinun oikea koti. :)

Anonyymi kirjoitti...

A feeling of quietness and cosiness comes out of your pictures, of the living room...maybe also because Inkeri is back with us :-))
Give her a little stroke from me and have a nice evening.
Mimi

Ninuska kirjoitti...

AnuElina - Juu, muitakin kulmia on luvassa. Välitän terveiset kissaneidille :)

Anne B - Se on oikeastaan aika mielenkiintoista miten toisesta ja toisen kodista luodaan mielikuvia valokuvien perusteella. Itse olen nykyisin ottanut valokuvauksen tavoitteeksi katsoa maailmaa kauniimmalta kantilta ja luoda ikäänkuin satumaisia tunnelmia ja olotiloja... jopa tarinoita. Ja kuvat voivat olla joskus jopa illuusioita. Niinpä loppujen lopuksi minunkin kotini on hyvin tavanomainen, vaikkakin onhan siellä niitä elementtejä joita kuvissani vilahtelee.

Turkoosi oli joskus aiemmin aika voimakkaastikin läsnä kodissani, mutta nyt se pikkuhiljaa väistynyt seesteisempien sävyjen tieltä. Olohuoneen valaisin on minun aarre. Se on 70-luvun retrovalaisin, jonka pelastin eräästä kirppiskuormasta. Se on muovia.

Mimi - When Inkeri is around, home feels like home. Have a cosy and nice evening you too. And give Cookie a hug from me!

Alessandra kirjoitti...

I've just passed you an award :http://homemadeatmyplace.blogspot.com/2013/01/a-big-thank-you-to-2-girls.html
xxx Ale

JenniH kirjoitti...

Kiitos kutsusta. :) Sievä ja kaunis koti teillä, ihan kuin osasin arvatakin. :) Inkeri on niin valloittava, tuo vaalea nenänpää on piste iin päälle! Äh, tänään olisi juuri niin kaunis päivä, kuin sanoitkin, mutta koko valoisa aika menee töissä. :/ Toivottavasti viikonloppunakin saataisiin auringonpaistetta.

jenni kirjoitti...

Ihanasti raikastaa sisustusta tuo pinkki siellä täällä! Ei ole "liian värikästä" kun pohjana tosiaan tuo musta-valkoinen. Ja hieno uusi sohvapöytä! Pitääpä tulla lähiaikoina kylään... ps. Tilasin sen makro-objektiivin! :) jee.

Ninuska kirjoitti...

Alessandra - Thank you! I'm so flattered with this award ♥

JenniH - Joo, meidän kissulainen on niin supersopiva kodin väritykseen. Ja tietenkin tärkeä osa sitä. Ihana, luituinen söpöliini! Tänään oli aivan ihana auringonpaiste, mutta hyyyyytävän kylmä. Kävin silti vähän valokuvailemassa lumista metsää. Ja nenä meinasi paleltua :)

Jenni - Olisi kyllä tosi ihanaa saada teidät kylään. Täytyy taas alkaa katsomaan yhdessä kalentereita ;) Ja sitten saisin testailla sinun uutta objektiiviakin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...